Leksaksmöss och en riktig råtta


Hittekattern Ester leker med stora flirtkulor och med små leksaksmöss inhandlade i djuraffär. Affären med dessa speciella möss ligger i en annan del av Söder. Därför köper jag flera åt gången för att ha det gjort.

Det går åt många  möss. Inte så att katten äter upp dom. Naturligtvis inte. Men små leksaksmöss har tenderar att åka in under mycket låga möbler och bli kvar där. Till nästa kraftansträning i form av större städning.

Häromdan var det alldeles tomt på möss. Ester såg modstulen ut. Jag gick hemifrån för ett viktigt uppdrag och bestämde sig för att ta bakvägen och snedda över gården för att nå målet. 
 
Utanför gårdsdörren på en stor sten satt tre små leksaksmöss prydligt uppradade. Medfarna av gångna dagars skyfall. Men vid liv om kan säga så om leksaksmöss. Färgerna hade inte vattnats ur och de rasslade när de skakades.

Ovanför porten och stenen med de återfunna mössen ligger balkongen några våningar upp. Ester leker på natten och möss har åkt in under balkongräcket och hamnat på gården.

En snäll människoa har sett leksakerna. Förstått att de måste kommit uppifrån. Gillar katter. Och placerat mössen prydligt på stenen. Precis som man brukar försöka placera en borttappad barnvante eller barnleksak man hittar. Fullt synlig så att den kan komma tillbaka till ägaren.

Ester leker nu igen med sin möss. Så kan det gå.

Lika enkelt är det inte när riktiga råttor visar sig på gården. Häromdagen sprang en förbi utanför samma gårdsdörr. I fullt dagsljus.  

Hela innerstan är full av råttot. Riktiga alltså. Och råttorna har god överlevnadshjälp av duvmatare och snabbmatsätare som slänger matresterna litet varstans.

Duvmatarna menar ändå väl fast de tänker inte på konsekvenserna med att mata fåglar på marken. Men alla som bara slänger det de har i handen där de står och går?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0