Var finns visionerna?

Valet har hittills handlat om skatter och pensioner. Villaägare och folk med fritidshus är förbannade. Ju finare och större  hus desto mer förbannade. Sjötomter i storstadens närhet?  Ännu mer förbannade.

Om de rödgröna vinner vill säga. Då blir det hemskt. Ägarna till mycket stora hus i superfina områden eller med strandtomt drabbas värst.

Och pensionärerna ska vi bara  inte tala om. Fast det är likadant här. Det är inte alltid fattigpensionärerna som klagar mest. Pensionärer är lika litet som resten av befolkningen en enhetlig grupp. Ekonomiskt sett. Klyftorna finns där med.

I medias valdebatt är skatter något fult. Ju mer skatt desto fulare. Eller rättare sagt, mer fel. Den som vill höja skatten är inte bara dum utan en förlorare. Så verkar media tycka.

Det förekommer ingen medial diskussion om vad skatterna är till för. Vad dom används till. Vem som har nytta av att de som kan betala mer skatt också gör det. Att skatt är en form av solidaritet.

Många äldre blir gladare av mer välutbildad och därmed bättre betald personal i äldreomsorgen än av sänkta skatter.

En valrörelse får inte bara handla om procentsatser och kronor hit och dit. Eller om skatter upp eller ned. Den måste handla om vilket samhälle vi vill ha. Hur framtiden ska se ut. Det måste finnas visioner.

Att kunna räkna rätt och vilja det goda räcker inte. Man måste brinna för budskapet! Förmedla att ett annat samhälle är möjligt!

Var finns visionärerna?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0