Insnöat

De  osannolika snömassorna som vräkt ner över oss de senaste två månaderna  förklarar tydligt hur ordet insnöad används i överförd bemärkelse.  Snön hindrar framsteg och rörelseförmåga. Insnöade människor, idéer och tankar hindrar framsteg och utveckling.

Man står still i en snöhög. Svårt att ta sig fram helt enkelt.

Ett exempel på stillastående är den insnöade monarkin. Att vi har ett statsskick där statschefsposten är något som ärvs i stället för att väljas i demokratiska val är skamligt och pinsamt.

Och pinsamheterna accelerar nu när kronprinsessan ska gifta sig. En del tycker det blir mer demokratiskt för att den blivande gemålen är från Ockelbo. Blir det mer demokratiskt för att stadschefstiteln i framtiden kommer till hälften från Ockelbo? Naturligtvis inte.

Slottsfamiljen kan vara hur trevlig som helst. Kronprinsessan hur ambitiös som helst. Men du och jag har inte valt dem. De har ärvt sina positioner och vi betalar.

Fram med snöskovlarna!
Kommentarer
Postat av: kaffepulverHörde just ett rykte som sade att bland monarki-kramarna är kvinnorna i majoritet. Tråkigt.

2010-02-20 @ 18:24:44
URL: http://kaffepulver.blogg.se/
Postat av: Södertanten

Det stämmer nog, tyvärr-

2010-02-20 @ 19:48:58
Postat av: Rosa Lundmark

Skotta ut monarkin håller jag fullständigt med om, däremot har snön också stora fördelar: det är till exempel härligt att kvällstid (välklädd och helst då ingen annan är ute) lägga sig ner i ett tjockt snötäcke och titta på stjärhimlen!

2010-02-21 @ 19:52:41
URL: http://rosabloggar.bloggspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0