Kulturföreningen Tre Systrar 

Kulturföreningen Tre Systrar bildades för ett antal år sedan. Men förhistorien ligger mycket långt tillbaka i tiden runt 1929-1933 när föreningens grundare, styrelse och medlemmar såg dagens ljus. Södertanten är en av de tre medlemmarna, alltså systrarna.

Föreningens enda syfte är att se till att vi träffas regelbundet. De oskrivna stadgarna innebär att vi ska ses åtminstone varannan månad. Äta gott, ägna oss åt något kulturellt och prata, prata, prata.  En gång företog kulturföreningen en dagstur till Mariehamn och lyckades prata oss hela vägen fram och tillbaka. Det blev mycket sagt per sjömil.

En av oss är alltid ansvarig. Då kan de två övriga medlemmarna koppla av.

Beroende av bostadsorter så är kulturföreningen mest inriktad på kulturevenemang i Stockholmsområdet och runt Västerås. Vi pratar mycket. Diskuterar. Längre utflykter har genomförts. Föreningen  har besökt Berlin och konstbiennalen där.  Och den  har oavbrutet pratande korsat Östersjön till Tallin. Ibland tänjer vi litet på kulturbegreppet. Gör det mer lättillgängligt.

När åren går minskar antalet människor man känt hela livet. Jag har känt mina älskade storasystrar hela livet. Det grundläggande med vår lilla kulturförening är att träffas så länge vi kan och så länge vi har roligt ihop.

Nästa projekt. Konstresa till Amsterdam.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0