Pigavdragen

Aftonbladet har avslöjat att ledande socialdemokrater utnyttjat avdragen för hushållsnära tjänster. Trots att de är emot det. Skandal förstås. Nu vet ju inte jag hur dessa socialdemokrater bor. Men hade de utnyttjat ROT-avdragen för ombyggnad hade rubrikerna nog uteblivit.

Ändå är ju möjligheten till att göra skattesubventionerade ombyggnader precis lika mycket felriktade som pigavdragen. Det är de som äger sin bostad och som kan satsa som blir subventionerade av övriga skattekollektivet.

Jag tycker det är ett problem i debatten.

Men nu vill ju oppositionen att ROTavdragen också ska kunna gälla hyreshus och därmed gynna hyresgästerna. Det är bra. Föredelningen skulle bli bätttre. Men det blir ju aldrig samma sak som för alla de som får sin egen privata skattesubvention för ett nytt kök. Till exempel.

De hushållsnära tjänsterna, eller pigavdragen som de kallas,  omfattar ungefär allting som sker i anslutning till bostaden och som inte kräver specialutbildning. Klippa häcken, rensa ogräs, klippa rosor, kasta om komposten, kratta gångar, göra ren altanen, passa barn laga mat, laga kläder, tvätta kläder, möblera om osv är enligt skatteverkets egen information.

Opppositionen har lovat att pigavdragen ska försvinna. Bra! Det finns bättre sätt att fördela skattepengarna. 
Äldreomsorgen och barnomsorgen har i åratal utsatts för besparingar. Där behövs det stora insatser. Jag vill skicka pigavdragen dit!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0