Slottsstek och slottsstekare nu och förr
Med anledning av det instundande bröllopet mellan Viktoria Bernadotte och Daniel Westling har det beslutats att partiledarna ska inbjudas till att äta lunch med de unga tu.  Var och en för sig ska de få vara ensamma med den kungliga och den snart kunglige från Ockelbo.

Alla partledarna har hörsammat kallelsen till slottet. Detta oavsett vad som står i deras respektive partiprogram om krav på republik.  Att bjuda varje partiledare enskilt att luncha på slottet kan ju verka demokratiskt. Det kan också framstå som en vilja att lära sig mer om partierna och deras åsikter.

Fast då hade det ju varit mer lärorikt att göra studiebresök på de olika partikanslierma.

Kungamakten har förändrat karaktär. Idag har den ingen formell politisk makt. Den sitter inte på en tron med krona på huvudet. Men det betyder inte att kungen och hans familj är maktlösa. Att uppvakta kungamakten är är att söka ett slags erkännande av den där makten som inte är politisk rent formellt men som finns ändå.

Slottets gyllene salar lockar nu som för

Kommentarer
Postat av: inger stark

Bra Brit! naturligtvis borde Lasse klart och tydligt ha tackat nej och naturligtvis offentliggjort det. Inte som han har gjort nu och stolt visat upp det i sin bildblogg. Man blir tokig, så hållningslöst. man kan säga tack för inbjudan men nej tack.

2010-03-28 @ 12:11:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0