Toblerone eller Lundin Petrolium?



På söndag är det dags. Södertanten jobbar på för ett regeringsskifte. Inget att hymla om. Men är trött på den allmänna bristen på visioner och ideologier i mediarepporteringen.  Valet handlar enligt media nästan uteslutande om plånboksfrågor. Min eller din egna plånbok.

Solidaritet finns inte. Skatt är bara skatt inte ett sätt att finansiera vår gemensamma välfärd. En välfärd som är till för oss alla oavsett,

När det inte handlar om den egna plånboken så finns det  alltid en och annan skandal att lyfta. En burleskstrippa på vänsterfest i Södertälje. 15-åring erbjuds vin på sossefest.

I bakgrunden lurar 15-åriga Tobleroneaffären. 

Södertanten vill lyfta Lundin Petrolium till ytan dessa sista dagar före valet. Lundin Petrolium där landets moderate utrikesminster satt i styrelsen från 2000 till 2006 när man blev minister. Lundin Petrolium som beskylls för folkrättsbrott för omkring 15 år sedan i Sudan. Och nu utreds.

Burleskshowen och 15-åringen har större nyhetsvärde än Carl Bildts nära samröre med Lundin Petrolium. I bakgrunden lurar Toblerone.

Det är inte klokt!

På en av moderaternas/det nya arbetarpartiets valaffischer sitter en man på en strand och grillar. Ser väldigt mysigt ut. Texten  går ut på att för att ha semester måste man ha ett jobb. Underförståttt det fixar vi.

Södertenten vill bara påminna om att högerpartiet dvs moderaterna envist bekämpat varje förslag  om att folk behöver semester. 1938 röstade man nej till 2 veckors semester, 1951 till 3 veckor och 1963 4 veckor.





Kommentarer
Postat av: H

Grym text! Synd att det inte blev regeringsskifte då och att SD kom in. Men härligt att läsa vettiga åsikter ändå.

2010-09-20 @ 20:41:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0