Love Stockholm

Nu ska det bli Love Stockholm. Södertanten tänker inte delta. Inte för att hon tycker illa om Love. Eller kärlek som vi brukar kalla det. I stadshuset har de styrande en fäbless för att uttrycka sig på engelska ibland. Kanske tycker dom att dom är mer i tiden då.

I fjorton dagar ska det bli Love på Stockholms gator. Från nationaldagen tills dess Bröllopet ägt rum. I början hade de styrande tänkt sig att Sveriges alla poeter skulle skriva kärlekdikter med anledningen av Bröllopet. Dikterna skulle hängas upp i träden på Strandvägen. Eller läsas upp av små hängande bandspelare?

Men det var inta så många diktare som ville vara med om Hovpoeternas revival. Så det blev en miss.  Love Stockholms finns ju kvar förstås. Fast om det kommer så många resande för att vara med om Bröllopet återstår att se.

Hotellen rapporterar att det inte finns fler bokningar än vad som är normalt så här års. Charterbussar från landsorten till Bröllopet har ställts in på grund av bristande intresse. Många flyr stan för att slippa undan. Det ordnas alternativa fester. Ungefär som det ordnades alternativ till schalgerfestivalen på 70-talet.

Men de gamla på Söders vård- och omsorgsboenden ska bli bjudna på något som kallas  folkets bröllopstårta
på den Stora Dagen. Elller Wedding Cake för att uttrycka sig på de styrandes språk. Gamla förutsätts alla tycka jättemycket om Kungahuset. Åtminstone är det vad stadsdelsförvaltningen tror.

Södertanten anser att detta är ännu ett uttryck för ålderism.

'





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0