Värdegrund utan värde




Kristdemokraterna har kidnappat äldreomsorgen. Både på riksplanet och i Stockholms stad. Och allt de pratar om är värdegrunder och garantier hit och dit. Men några pengar blir det inte. Bara nedskärningar.

Södertanten vill slå hål på deras skenhelighet! Hon är riktigt förbannad.

Det är klart. Kristdemokraterna gör ju inte detta ensamma. Men det är KD som  har det politiska ansvaret för just äldreomsorgen och ju mer denna försämras eller urholkas desto mer prat om värdegrunder.

Värdighet och respekt ska vara utgångpunkten för att äldre ska kunna leva sina liv som de själva önskar. Utformningen av det stöd som ges ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande, trygghet och meningsfullhet.

Så lyder den purfärska värdegunden för Stockholms stad.

Samtidigt lanseras ett nytt kartläggnings- och bedömningsinstrument som ska användas mot de  som ansöker om hemtjänst. Södertanten har tagit del av handledningen som ska användas av biståndsbedömarna.  Författarna till det nya instrumentet verkar aldrig hört talas om vare sig värdighet eller respekt. Det är ett rotande i den sökandes inre och yttre som inte kan beskrivas annat än som förnedring. 

Längre bort från värdegrundens respekt och värdighet kan man knappast komma än med det nya kartläggningsinstrumentet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0