Kungen och sopsäcken




Har funderat en del på hur kungen hamnade i en sopsäck igår. Visst regnade det. Regnet föll ymnigt på hela den kuingliga familjen och på alla övriga. Publiken höll sig med paraplyer. Arrangörerna hade inte försett kungligheterna med paraplyer utan med sopsäckar.

Undrar hur dom tänkte? Att det årligen återkommande kungliga eventet i Borghlm var av en så högtstående karaktär att regn och rusk helt enkelt var otänkbart. Kungen är väl trots allt en monark av guds nåde, eller något i den vägen. Borde ha fin kontakt där ovan. Kanske gick deras funderingar ungefär så.

Sen tvingade vädergudarna arrangörerna till lösningen med sopsäckar. Kanske är det ont om paraplyförsäljare i Borgholm. Vad vet jag.

Eller också agerade dom omedvetet. Det finns ju freudianska felsägningar. Här handlade det kanske om ett freudianskt felagerande. I handling ville man visa vägen. Mot framtiden.

Vad vet jag. Södertanten vet heller inte. Men vi tyckte det var mycket lämpligt och kul att se kungen klä sig i en sopsäck. Frivilligt också.

Ibland är verkligheten underbarare än dikten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0